Нещодавно у вашій поважній газеті прочитав інтерв’ю з директором департаменту пенсійного забезпечення Мінсоцполітики Миколою Шамбіром. Особливо мене зацікавив момент, де він розповідав, що з 1 травня 2012 року було збільшено розміри підвищення пенсій учасникам війни. Проте, на жаль, не вказано документ (закон, указ Президента, постанова Кабміну тощо), яким це регламентується. Намагався знайти цю інформацію в Інтернеті, та марно. Запитував у сусідів, друзів, знайомих, але вони теж не знають. Ось і попросили мене звернутися до газети, можливо, ви нам допоможете.

Тому прошу на сторінках «Урядового кур’єра» дати мені відповідь на запитання, яким законодавчим актом це регламентується та що конкретно там зазначено. Заздалегідь вдячний.

М. КАЗАРІН,
село Зорівка Херсонської обл.

Галина ТИРСА,
начальник відділу
роз’яснювальної роботи департаменту
пенсійного забезпечення  Мінсоцполітики:

— З метою реалізації нових соціальних ініціатив Президента України 23 квітня 2012 року уряд прийняв постанову «Про підвищення рівня соціального захисту населення» № 327.

Нею зокрема з 1 травня 2012 року збільшено розмір підвищення до пенсії учасникам війни, встановлено його для учасників війни у розмірі 15% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. А для осіб, нагороджених медалями, — 20 %.

Розмір підвищення збільшився у 1280 тисяч осіб на 42,50 гривні (в осіб, нагороджених медалями, — з 125,70 гривні до 167,60 гривні, або на 30%, в інших: учасників війни — з 83,80 гривні до 125,70 гривні, або на 50%).