МЕТА. Системні реформи, які проводяться в Україні, та реалізація комплексних програм з Європейським Союзом сприятимуть підписанню Угоди про асоціацію з ЄС під час саміту Східного партнерства, який відбудеться у листопаді у Вільнюсі. Про це Президент Віктор Янукович заявив під час зустрічі з представниками Наглядової ради Ялтинської європейської стратегії (YES).

«Сподіваюся, що цього року на Вільнюському саміті буде підписана Угода про асоціацію і створення зони вільної торгівлі з Європейським Союзом», — передає слова глави держави його прес-служба.

За словами Віктора Януковича, зміцнення верховенства права, незалежності судочинства є незмінним пріоритетом України. «Мені приємно відзначити, що пан Квасьнєвський у цьому бере дуже активну участь. Наша активна співпраця наповнена змістом. Сприяння реалізації євроінтеграційного курсу з боку Ялтинської європейської стратегії для України є дуже істотним, і ми це цінуємо», — наголосив Президент.

Зустрічі Президента з представниками Наглядової ради Ялтинської європейської стратегії завжди проходять конструктивно. Фото Михайла МAРКIВA

Він додав, що щороку під час заходів Ялтинської європейської стратегії Україна крок за кроком наближається до своєї мети — інтеграції до ЄС.

Голова Наглядової ради Ялтинської європейської стратегії Александер Квасьнєвський у свою чергу подякував Президентові України за багаторічну співпрацю з організацією. За його словами, 2013 рік повинен стати історичним у розвитку відносин між Україною та ЄС. «Думаю, що підписання Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі на саміті у Вільнюсі в листопаді повинно стати проривом не тільки для українсько-європейських відносин, це буде історичний момент і для Європи, і для України. Це може багато що змінити», — зазначив екс-президент Польщі.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»