ЕКОЛОГІЧНА ВАРТА. Для того, щоб виростити  ялинку середнього розміру, потрібно не менше 15 років, а простоїть вона у вас від сили місяць (тих, хто звик виносити дерево восьмого березня, до уваги не беремо). Тож  ініціатива «Збережи ялинку», започаткована однією з екологічних організацій,  спрямована не лише на попередження незаконного вирубування дерев, а й на формування громадської думки щодо «ялинкової» проблеми шляхом заміни живих красунь  зимовими композиціями.  Мета більш ніж шляхетна — збереження хвойних лісів, зеленого багатства країни. А чудово прикрасити свою домівку можна і без знищення дерев.

«Замість ялинки — зимовий букет» — так називався  майстер-клас, який відбувся днями у столичному Будинку вчителя. Всім охочим тут продемонстрували,  як  зі звичайних соснових гілок можна створити справжню оригінально прикрашену новорічну композицію з додаванням інших матеріалів (колосків, калини тощо).

Бажаючі мали змогу власноруч створити новорічну композицію і переконатися — це не лише актуально, а й сучасно, зручно та неймовірно  гарно.

Фоторепортаж Володимира ЗАЇКИ