У штаб-квартирі НАТО в Брюсселі підписано Угоду про співробітництво у сфері підтримки між Кабінетом Міністрів України та Організацією НАТО з підтримки та постачання.

Від української сторони за дорученням вітчизняного уряду документ підписав глава місії України при НАТО посол Ігор Долгов, від НАТО — генеральний менеджер Агенції НАТО з підтримки та постачання Майк Лайден.

Підписання цієї міжнародної угоди розширює нормативно-правові рамки практичного співробітництва з Північноатлантичним альянсом, зокрема щодо реалізації новостворених трастових фондів НАТО на підтримку України щодо фізичної реабілітації (протезування) військовослужбовців та щодо реформування систем логістики й стандартизації наших Збройних сил. Крім того, завдяки угоді буде спрощено процедуру започаткування та реалізації нових спільних проектів, повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

Угода відкриває також широкі можливості для участі України в економічно вигідних багатонаціональних проектах Альянсу (партнерствах з підтримки тощо) з логістичного забезпечення військ, а також з питань розробки, виробництва, закупівель, модернізації, зберігання та утилізації предметів військового призначення.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»