Компанія Samsung представила у Берліні електронну новинку – «розумний годинник» Galaxy Gear. Пристрій, що працює в парі зі смартфоном на платформі Android, буде відображати на екрані повідомлення, а годинник можна буде використовувати для здійснення голосових дзвінків і запуску додатків.

На думку аналітиків, рішення обмежити функціональність годинника лише до рівня аксесуару до телефонів серії Galaxy Android може істотно знизити їх привабливість.

Перші відгуки про гаджет були схвальними:

«Я приємно вражений. Насамперед, здивований, якою мініатюрною є ця новинка. Думав, що цей годинник буде більшим за розміром, не таким вишуканим та елегантним. Він на диво стильний, але все залежить від ціни. Я не готовий платити за нього більше, ніж 150 або 200 євро».

Годинник Samsung зявиться у продажу 25 вересня. Він продаватиметься у 140 країнах світу за 219 євро. Компанія називає смартгодинник культовим предметом моди. Випустивши новий гаджет, Samsung випередила конкурентів, й насамперед компанію Apple, яка також працює над смартгодинником.

 

Але маркетологи не поспішають передрікати популярність новинки. Згідно з результатами опитувань, 40% тих, хто вже має смартгодинник, ним не користуються. Найчастіше вони просто забувають про нього.

Годинник Galaxy Gear оснастили AMOLED-дисплеєм 1,63 дюйма з роздільною здатністю 320x320. «Серце» годинника одноядерний процесор 800 Мц. Живиться гаджет від батареї ємністю 315 маг. Досить несподіваним ходом з боку Samsung можна назвати рішення вбудувати в години камеру з BSI-сенсором, здатну знімати відео 720p, що відповідає вирішенню в 1,3 Мп.

РБК-Україна