КОРУПЦІЙНИЙ СКАНДАЛ. Протест проти премєр-міністра Маріано Рахоя перестав бути мирним, коли правоохоронці спробували прибрати демонстрантів з проїжджої частини. Щонайменше шестеро протестувальників потрапили до поліцейських відділків.

Кілька тисяч людей вийшли на вулиці іспанської столиці вимагати відставки Маріано Рахоя. Підставою для цього став останній корупційний скандал в Іспанії. За словами ЗМІ, Народна партія, що зараз при владі, отримувала гроші від будівельних компаній за виграні тендери. Частина цих грошей йшла до особистих гаманців її лідерів, в тому числі до чинного прем’єра Рахоя.

«Прем’єр-міністр, який брехав, прем’єр-міністр, який зловживав своєю посадою, коли був міністром, і робив це незаконно, не може бути головою Іспанії. Цей чоловік повинен піти у відставку, мають бути нові вибори, бо Народна партія зараз не представляє навіть тих, хто за неї голосував», – сказав учасник антиурядової демонстрації.

Разом з людьми пояснень від голови уряду вимагає і Соціалістична партія. Нинішні опозиціонери закликають Рахоя прийти до парламенту і пояснити описані у ЗМІ докази його причетності до корупційних діянь. 

Copyright © 2013 euronews