НЕМАЄ ЛЮДИНИ — НЕМАЄ ПРОБЛЕМИ? Фігура, присутність якої в будь-якому місці і в будь-який час гарантує всім зацікавленим сторонам і пересічним глядачам чимало гострих відчуттів — від легкого запаморочення до інфаркту й судом. Цю характеристику опального російського олігарха Бориса Березовського без купюр можна вважати однією з найточніших. 

Минулого тижня, за деякими твердженнями, у нього самого було  кілька серцевих нападів, а в суботу впливового росіянина в екзилі, якого часто навіть не знайомі особисто люди  називали просто БАБом,  знайшли мертвим…

«Борис Абрамoвич Березовський заподіяв собі смерть... Непростий був чоловік. Жест відчаю? Неможливість жити бідним? Серія ударів? Боюся, що вже ніхто не дізнається правди», — написав на своїй сторінці в соцмережі його адвокат Олександр Добровінський.

Як відомо, кілька днів тому британська преса повідомляла про його серйозні фінансові труднощі. Вони почалися з того, що один олігарх програв судовий процес іншому — колишньому партнерові по бізнесу Романові Абрамовичу, вимагаючи багатомільярдної  компенсації  за нібито невигідні угоди. Березовський був ініціатором позову, однак  програв і за рішенням суду мав  сплатити колосальні витрати.

Утім, однозначно стверджувати, що навіть за  таких обставин Борис  Березовський міг вчинити самогубство, багатьом видається малоймовірним. 

Британська поліція, яка розслідує справу, заявила, що фахівці не знайшли в його будинку жодних слідів хімічних, біологічних чи радіоактивних отруйних речовин. Водночас обставини смерті опального російського олігарха обростають чутками. На деякі з них, можливо, дасть відповідь розтин, дещо домислять спецслужби та з’ясує суд. Принаймні у  Генпрокуратурі Російської Федерації заявили, що  продовжать дії, спрямовані на повернення активів бізнесмена.

Ми ж згадаємо лише кілька відомих думок від опального політика і бізнесмена, які навряд чи втратять актуальність. Змінюються лише часи, методи залишаються ті самі, заявляв він і стверджував, що немає нерозв’язних проблем — є неприйнятні рішення. А про себе казав: мене звинувачують у багатьох гріхах, та ніхто, по-моєму, ще не говорив, що Березовський ідіот…