Президент Сполучених Штатів вважає, що режим Башара Ассада має відповісти за використання хімічної зброї проти власного народу. Америка ж не повинна закривати очі на цей акт геноциду, – заявив Барак Обама.

У суботу американський лідер виступив на брифінгу у Білому Домі і заявив, що готовий розпочати військову операцію у будь-який момент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:   Сирійські біженці тікають до Лівану

«Ретельно усе обміркувавши, я вирішив, що Сполучені Штати повинні завдати військового удару по об’єктах сирійської влади. До того ж, голова об’єднаного комітету начальників штабів запевнив мене, що наші війська готові виконати це завдання у будь-який момент. Тож ми можемо завдати удару завтра, наступного тижня, або протягом місяця, починаючи відсьогодні. Я також вирішив звернутися до Конгресу за дозволом на застосування сили. Нині саме час показати світові, що Америка виконує свої зобов’язання. Наші слова не розходяться із ділом. І ми переконані, що сила на боці правди, а не навпаки».

Президент США запевнив, що почне військову операцію проти Сирії після згоди Конгресу, який повернеться з канікул 4-го вересня. Однак на запитання журналіста, що він робитиме, якщо конгресмени проголосують проти операції, Обама не відповів.

Copyright © 2013 euronews