НАК «Нафтогаз України» не прийняла 10,54 мільйона доларів, перерахованих ВАТ «Газпром» як доплату за транзит російського газу територією України в липні, і повернула платіж відправникові. Це пов’язано з неузгодженістю між компаніями щодо визначення розміру ставки транзиту палива нашою територією. 

Раніше «Газпром» перерахував аванс за послуги з транзиту. Формула розрахунку транзитного тарифу враховує ціну газу, що постачається російською компанією для України. За розрахунками «Нафтогазу», аванс ще не був витрачений у повному обсязі. Тому «Нафтогаз України» вважає, що цей платіж було здійснено безпідставно, внаслідок чого його повернуто відправникові», — заявив голова правління вітчизняної компанії Андрій Коболєв.

Управління у зв’язках з громадськістю Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» нагадує, що з 16 червня 2014 р., коли російський монополіст припинив постачання газу для українських споживачів, обсяг транзиту газу з Росії територією України склав 11,6 мільярда кубометрів.