Ухвалення Єврокомісією позитивного рішення про лібералізацію візового режиму для України не виключене ще до кінця цього року. Однак для цього Київ має виконати певні вимоги.

Про це заявив в інтерв'ю DW комісар Євросоюзу з питань політики сусідства та розширення Йоханнес Хан напередодні саміту країн-учасниць ЄС «Східне партнерство», який проходитиме у Ризі 21-22 травня.

«За умови, якщо будуть виконані певні вимоги, я розраховую, що відносно України та Грузії може бути ухвалене позитивне рішення з боку Єврокомісії», – сказав Хан. Водночас запитання, чи слід Україні очікувати рішення про перспективу членства у ЄС на саміті, єврокомісар залишив без відповіді.

Найкращою формою підтримки України та інших країн «Східного партнерства» з боку ЄС Хан вважає економічне співробітництво. «Ми з усіма уклали поглиблені і масштабні торгівельні угоди, які також слугують тому, щоб розвивати і стабілізувати економіку країни та забезпечувати її добробут», – запевнив єврокомісар.

За його словами, успішна економіка та добробут громадян - найкраща гарантія мирного співжиття. «Мета Європейського Союзу – мир, стабільність, благополуччя та добробут у сусідніх країнах та вдома», – додав Хан.

Нагадаємо, нещодавно Європейська комісія оприлюднила звіт щодо імплементації Україною та Грузією відповідних планів дій з лібералізації візового режиму. У документі зазначається, що незважаючи на важкі умови, в яких перебуває Україна, вона демонструє значний прогрес у виконанні плану щодо лібералізації візового режиму.

Укрінформ