У робочої групи, яка вивчає інформацію колишнього очільника Держфінінспекції Миколи Гордієнка щодо корупції в уряді, — новий керівник. Олега Суховського змінив Борислав Береза.

Про таке рішення групи повідомив секретар робочої групи Дмитро Добродомов, передає кореспондент Укрінформу.

«Оскільки у нас відбулися системні порушення домовленостей, робоча група прийняла рішення обрати головою Борислава Березу та його заступником Якова Безбаха», — сказав Дмитро Добродомов.

За його словами, це дасть змогу дотриматися принципів позафракційності керівництва робочої групи.

«Оскільки питання корупції в уряді є надто політизованим, ми хочемо перевести дискусію в предметне русло», — підкреслив Дмитро Добродомов.

Інший член групи Антон Геращенко наголосив, що попередній голова робочої групи своїми голослівними заявами політизував процес.

«На жаль попередній голова робочої групи політизував питання розслідування та порушував правила засідання. Тому ми підтримали Борислава Березу і готові допомагати йому виявити усі можливі факти корупції», — зазначив пан Геращенко.

Водночас сам Борислав Береза наголосив, що засідання робочої групи проходять у закритому режимі, оскільки в його ході може бути озвучена таємниця слідства.

«Довіра до групи повинна бути у всіх прошарках суспільства, то ж використання політичних символів партій та будь-якої риторики є неприпустимою. Тому наша група прийняла таке рішення», — сказав пан Береза.

Як відомо, сьогодні зранку під час відкриття чергового засідання робочої групи його тодішній голова Олег Осуховський озвучив нові дані щодо нібито корупції в уряді, з яким не згодились інші члени групи. Це стало приводом до суперечки, яка призвела до зміни керівництва робочої групи.