Чергова партія з трьохсот бронежилетів 4 класу захисту та кевларових касок надійшла в зону проведення Антитерористичної операції. Заступник начальника Центрального управління речового забезпечення Збройних сил України полковник Юрій Гусляков зазначив, що нині забезпеченість особового складу на сході становить майже 86%.

«Міністерство оборони уклало договори на постачання 26,1 тисячі бронежилетів 4 класу захисту. Щоденно здійснюються поставки від 300 до 400 комплектів індивідуального бронезахисту в зону виконання завдань», — передає слова полковника прес-служба Міноборони.

До війська вже направлено 18,4 тисячі бронежилетів вітчизняного виробництва. До кінця серпня передбачається повністю задовольнити потребу в бронезахисті бойових підрозділів, задіяних в АТО. Попередньо всі засоби індивідуального захисту проходять тестування на придатність, і лише після цього їх передають нашим військовослужбовцям. До речі, ціна одного бронежилета із захисними пахом та коміром сьогодні становить 4800 гривень. Міноборони також закуповує 10 тисяч кевларових касок. Уже розпочато їх виробництво в Україні і відправлено у війська 2350 одиниць.