У Корсунь-Шевченківському районному центрі дитячої та юнацької творчості працює чимало талановитих педагогів. Один із них — керівник фотостудії «Об’єктив» Сергій Мошенський. Скільком юним фотолюбителям прищепив він шану до цієї захопливої справи, навчив їх грамотно будувати кадр, відбирати для експозиції найголовніше, найхарактерніше. 

Гуртківці фотостудії — неодноразові переможці районних, обласних, всеукраїнських та міжнародних фотоконкурсів, нагороджені дипломами районного відділу освіти, Черкаського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, обласного центру туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді, обласного центру еколого-натуралістичної творчості, Малої академії наук учнівської молоді, Міністерства освіти і науки, Всеукраїнської екологічної ліги та Міжнародного фотоконкурсу «За мир і взаєморозуміння».

Педагог — людина різнобічних інтересів, відомий в області фото- і кінохудожник, член Національної спілки журналістів України. Сергій Андрійович неодноразовий лауреат міжнародного конкурсу документального кіно «Кінологос», переможець обласного фотоконкурсу «Золота підкова Черкащини». Його роботам  притаманна образність, свіжа думка, досконала технічна майстерність. Недавно його названо серед переможців Всеукраїнського конкурсу майстерності педагогічних працівників «Джерело творчості» у номінації керівників гуртків науково-технічного напряму, організованого профільним міністерством.

А цими днями у всіх навчальних закладах району демонстрували новий документальний фільм, створений Сергієм Мошенським: «Не спи, моя рідна земле». У цій роботі яскраво проявився девіз, який обрали для себе гуртківці, — слова педагога-новатора Шалви Амонашвілі: «Все робити так, як наказують тобі душа і серце». Це фільм про красу рідної землі, про Майдан, що розбудив усіх нас, про біду, принесену агресорами в Україну, про бійців-патріотів та допомогу їм від простих людей, які не мислять свого життя інакше, ніж у вільній демократичній державі. Саме тому роботу Сергія Андрійовича щойно відзначено дипломом першого ступеня на міжнародному кінофестивалі екранного та сценічного мистецтва «Кіноголос» в Одесі.

Автор готує фільм для показу на великому екрані під час Дня міста, який незабаром відзначатимуть жителі Корсуня-Шевченківського. Це четверта документальна стрічка, яку створив талановитий аматор і не менш майстерний педагог.