ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я. У Дніпропетровську після капітального ремонту, який розпочали ще у травні 2008 року, відкрився обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом. Реконструкція дала змогу відновити будівлю лікувального закладу майже повністю і збільшити його площу втричі. У центрі, що розрахований на 7 тисяч відвідувань на рік,  діють відділення для амбулаторного лікування, цілодобовий стаціонар на 30 місць, а також профілактичні й методичні кабінети. Загалом на капітальне відновлення закладу витрачено 9,8 мільйона гривень. «В оновленому центрі СНІДу на Дніпропетровщині дотримано всіх правил інфекційного контролю і враховано побажання пацієнтів. Відкриття лікарні такого рівня — ще один важливий крок у боротьбі з цією хворобою, — зазначила на урочистому відкритті медичного закладу голова Державної служби України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань Тетяна Александріна. — Люди з такою хворобою мають відчувати підтримку і знати, що при правильному лікуванні вони можуть жити повноцінно».

На Дніпропетровщині сьогодні працюють сім центрів профілактики та боротьби зі СНІДом, діють 39 кабінетів «Довіра», в яких пацієнти можуть анонімно пройти експрес-тестування на ВІЛ, та 12 лабораторій діагностики СНІДу.

У п’яти лікувальних закладах області для пацієнтів з ВІЛ/СНІДом передбачено 130 ліжок. Пацієнти з ВІЛ/СНІДом, які потребують для зміцнення імунітету антиретровірусної терапії, отримують її безкоштовно в 24 лікувальних закладах. Якщо є ризик інфікування, будь-хто може звернутися до центрів СНІДу і пройти медикаментозну профілактику протягом 28 днів з часу можливого зараження.