ПЕРЕВІРКА. Результати незалежної експертизи м’яса та м’ясопродуктів українських виробників будуть оприлюднені 14 грудня, повідомили в Інституті споживчих експертиз (ІСЕ), який реалізує проект тестування, передає ТСН.
«14 грудня українські споживачі дізнаються достовірну та правдиву інформацію про якість ковбас, сосисок, напівфабрикатів тих виробників, які пройшли добровільну перевірку», – йдеться в повідомленні ІСЕ.
Нагадаємо, експертизу погодилися пройти лише чотири українські комбінати. Інші виробники вирішили поки що утриматися від незалежного тестування.
У зв’язку з цим директор Інституту споживчих експертиз Юрій Чорнобривець висловив сподівання, що наступного року проект буде продовжений, і кількість комбінатів, готових до перевірок, збільшиться.
До складу наглядової ради проекту увійшли представники Міністерства охорони здоров’я, Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України, Державної санітарно-епідеміологічної служби України, Інституту екогігієни і токсикології, Інституту харчування МОЗ, УкрНДІ «Ресурс». Вони гарантуватимуть незалежність і неупередженість під час досліджень.
Нагадаємо, нещодавно Державна інспекція з питань захисту прав споживачів пообіцяла створити «чорний список» виробників та реалізаторів м’ясо-молочної продукції, які обманюють споживачів.