На Театральній площі, одній з найкрасивіших у архітектурно вишуканих Чернівцях, дівчата з місцевої модельної агенції розгорнули акцію на  підтримку дітей, яких спіткала біда. Тим перехожим, хто кинув гроші у скриньку для пожертв, дарували яскраві кульки і полум’яні паперові сердечка зі словами вдячності від імені маленьких пацієнтів онкогематологічного відділення Чернівецької обласної дитячої лікарні.

— У співпраці з творчими колективами ми організували майже 70 таких акцій — концерти, телерадіомарафони, перфоманси просто неба, — розповідає ініціатор і почесний голова обласного благодійного фонду «Подаруй дитині життя» Франц Федорович. — За шість років свого існування фонд зібрав понад 2 мільйони гривень добровільних пожертвувань від підприємств, установ Буковини, простих людей. Майже сто сімей отримали адресну фінансову допомогу для лікування і реабілітації дітей, хворих на рак та лейкемію.

«Всі діти повинні радіти життю», — казали дівчата з модельної агенції, збираючи пожертви для онкохворих малюків. Фото Василя САЛИГИ

Фонд придбав також для лікарні необхідне медичне обладнання. Для онкохворих малюків, що перебувають тут на стаціонарному лікуванні, постійно проводять свята, різноманітні цікаві заходи, аби вони не почувалися обділеними. З ними працюють волонтери. Ще один напрям діяльності фонду — привернути увагу суспільства до проблеми дитячої онкології.