Міжнародний Комітет Червоного Хреста занепокоєний діями Росії, яка напередодні погодилася передати гуманітарну допомогу для Донбасу міжнародної організації, але і досі не надала списки спрямованих вантажів.

Про це в інтерв'ю DW розповів голова МКЧХ Андре Льорш, передає УКРІНФОРМ.

«Дійсно, була досягнута принципова згода усіх сторін з тим, що Росія за підтримки Червоного Хреста доставить гуманітарну допомогу на Україну. Сторони дійшли висновку, що гуманітарна допомога має бути передана МКЧХ з тим, щоб наші співробітники займалися її розподілом. Після цього ми спробували отримати від російського уряду конкретний список того, що він надає в якості гуманітарної допомоги, будь то медикаменти, продукти харчування або інші речі. Проте досі ми цього списку не отримали», – говорить Льорш.

За його словами, з цієї причини Червоний Хрест так здивувався інформації про відправку з Росії колони гуманітарної допомоги.

«Ці повідомлення остаточно нас заплутали: тепер ми маємо самі розібратися в тому, що відбувається. Зараз надходить така кількість різної інформації, у тому числі і з російських ЗМІ, що нам важко усе це привести до спільного знаменника», – занепокоєний Льорш.

Він наголосив, що у цьому питанні організація продовжує активно співпрацювати з українськими відомствами. Так, сьогодні вранці відбулася телефонна розмова голови МКЧХ з Президентом України Петром Порошенком.

Льорш також зазначив, що МКЧХ вже працює в Україні, зокрема – доставляє медикаменти у Донбас, Харків, Маріуполь, поширює  продукти харчування і предмети гігієни.