Фахівцями було доведено, що чорний чай дуже корисний для ясен і зубів. Білизною зубів любителі чаю похвалитися не можуть, але було доведено, що у них стан зубів набагато кращий, ніж у тих, хто чай не любить.

В результаті багаторічних спостережень було встановлено, що концентрація бактерій у ротовій порожнині значно знижується після чашки чорного чаю. Мова йде про бактерії, які викликають запалення в ротовій порожнині і карієс - Streptococcus mutans та Lactobacillus. Концентрація цих бактерій залишається низькою і вони не можуть завдати шкоди зубам, якщо пити протягом дня 3-4 чашки чорного чаю.

Що ж стосується зеленого чаю, то його антибактеріальні якості не так сильні, але він відрізняється іншими корисними властивостями. Головним чином, зелений чай допомагає позбутися зайвих кілограмів і нормалізувати тиск. Крім того, він багатий найрізноманітнішими мікроелементами, які необхідні для здоров'я. Фахівці рекомендують для досягнення найкращого ефекту пити ці обидва чаї по черзі.

Але, слід зазначити, що корисно пити справжній заварний чай, оскільки чай в пакетиках приносить здоров'ю більше шкоди, ніж користі у зв'язку з високим вмістом у ньому фторидів.

 FAKTY.ictv.ua.