Лідер російської групи «Нічні снайпери» Діана Арбеніна заявила, що її концерти в різних містах РФ відміняють з незрозумілих причин, а сама вона зазнає переслідувань.

Як написала співачка у Фейсбук, телебачення і преса ставлять їй в провину підтримку «бандитів-фашистів-націоналістів», передає УКРІФНОРМ.

«Брешуть про те, що я просила вибачення (боронь боже брати на себе таку ношу) за Росію... Розповідають довірливим, які сидять перед телевізором, про американського чоловіка і гастролі Україною. Брехні немає кінця. Я не знаю, чим викликано це цькування. Я не знаю, як я потрапила в список ворогів Росії», – розповіла в соцмережі музикант.

У своєму блозі на Snob.ru  співачка повідомила, що «палаци культури ставлять організаторам божевільні запитання, боячись пустити на сцену фашиста і ворога». Арбеніна підкреслила, що 20 років грає рок-н-рол без будь-якого політичного підтексту. «Я хочу жити у вільній країні і була упевнена в своїй особистій недоторканності», – додала співачка.

Рокерша не виключає навіть найгірших варіантів розвитку ситуації. «Я не, знаю чим і коли це закінчиться. Вже все можливо і мені немає у кого просити захисту», – написала вона.

Водночас музикант пообіцяла, що не перестане радувати шанувальників піснями. «Не замовкну. я робитиму все можливе, щоб виходити на сцену», – резюмувала Арбеніна.

Нагадаємо, на виступі 7 березня лідер групи «Нічні снайпери» оголосила, що присвячує годинний сет братам-українцям. А під час виконання пісні «Кораблі» сказала: «Якщо ви мене чуєте, дайте нам нормально жити, виховувати дітей, ходити на роботу! Не сваріть нас, будь ласка, не сваріть наші народи!».

Крім того, пишуть деякі блогери, в липні Арбеніна і зовсім вибачилася у українців за своїх колег, які не підтримують Україну в «настільки складний час».

Зазначимо, що це не перший в Росії випадок гонінь на музикантів. Раніше гітарист і вокаліст групи «Машина времени» Андрій Макаревич звернувся з відкритим листом до Володимира Путіна, в якому просить захистити його від потоку бруду і наклепу, який ллється на нього в російських ЗМІ.

«Мене називають другом хунти, посібником фашистів, зрадником. Тим часом єдиний злочин, який я скоїв, полягає в тому, що в місті Святогірську, в таборі біженців з Донецька і Луганська, я в рамках добродійності заспівав три пісні для дітей цих біженців», – заявив музикант.