Завершилася реєстрація охочих скласти зовнішнє незалежне оцінювання абітурієнтів із зони АТО. Як повідомляє департамент освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації, у відповідні установи області подали документи близько 200 таких вступників. Основна сесія зовнішнього оцінювання стартує 24 квітня і триватиме до 26 червня. Тестування проводитимуть з 12 предметів, а розпочнуть їх іспитами з української мови та літератури.

Зареєстровані до 20 квітня абітурієнти з Донбасу складатимуть тест із цього предмета вже на додатковій сесії — 9 червня, а решту предметів під час основної сесії ЗНО — з 3 по 26 червня. Для бійців АТО, які збираються цього року вступати до вишів Дніпропетровщини, реєстраційну кампанію подовжили до 20 травня.

Загалом в області на ЗНО зареєструвалися понад 23 тисячі вступників. Це перевищує торішній показник на 1,5 тисячі. У 16 округах під час основної сесії працюватимуть 94 пункти тестування.

— Мережу пунктів тестування створюватимемо відповідно до готовності навчальних закладів прийняти в себе іспит з того чи того предмета. Відстань між пунктами не перевищуватиме 50 кілометрів, а підвозитимуть дітей шкільними автобусами, — повідомила директор Дніпропетровського регіонального центру оцінювання якості освіти Марина Горбенко-Хвастунова. — Ми вкотре нагадуємо учасникам основної сесії, що цього року запрошення не надсилатимемо поштою. Їх слід роздрукувати самостійно. Передусім ця інформація стосується випускників минулих років. За нашими даними, більш як половина таких абітурієнтів ще навіть не заходила на свої особисті сторінки.

До речі, під час пробного тестування ЗНО у восьми абітурієнтів вилучили мобільні телефони і вивели порушників з класу. Тож освітяни нагадують, що в аудиторію можна брати тільки дві авторучки насиченого чорного кольору і пляшку води. На пунктах тестувань — зокрема й заради безпеки — встановлять металошукачі.