Вирішальна гра протистояння відбудеться 24 квітня у Києві, інформує офіційний сайт Суперліги України. Цей поєдинок став потрібний після того, як «Дніпро» вдруге  зрівняв рахунок у півфінальній серії з «Будівельником», вирвавши перемогу в овертаймі четвертого матчу. Четверта гра 1/2 фіналу виправдала передматчеві очікування і була не менш цікавою, ніж попередні. Перша половина завершилася на користь «Дніпра», який за її підсумками забезпечив собі майже десятиочковий гандикап (44:35). Протягом третього періоду столична команда відіграла відставання. Заключні хвилини минули у напруженій боротьбі, але переможця так і не виявили. Додаткова п’ятихвилинка запам’яталася великою кількістю помилок з обох боків. Фатальним для будівельників став невдалий пас Дениса Лукашова на Олександра Тищенка за лічені секунди до фінальної сирени.

До речі,  нещодавно арбітри отримали змогу переглядати багатокамерні відеоповтори суперечливих моментів під час матчів чемпіонату України серед команд Суперліги. Це дозволить суддівський бригаді приймати коректні рішення у найбільш суперечливих і неоднозначних моментах.

Уперше система, яка дозволить уникнути помилок у найбільш напружених і важливих поєдинках, була успішно використана для встановлення коректного часу, що залишився у періоді під час четвертої гри 1/2 фіналу.

Варто зазначити, що перший фіналіст цього сезону у чоловічій баскетбольній Суперлізі вже відомий: «Хімік» підтвердив статус фаворита півфінальної серії з «Києвом», вигравши її із сухим рахунком 3:0 і вийшовши до фіналу, де й зустрінеться з переможцем пари «Будівельник» — «Дніпро».

Ганна РОМАШКО
для«Урядового кур’єра»