Бійці 79-ї аеромобільної бригади, які нещодавно повернулися із зони проведення Антитерористичної операції, нині відпочивають. Щоб десантники могли оздоровилися, Миколаївська облдержадміністрація домовилася з приватними пансіонатами в Коблевому і попросила прийняти у себе героїв на кілька днів.

Підприємці відгукнулися і безкоштовно надали номери з харчуванням для військових та їхніх сімей. Як розповів активіст Добровільної народної дружини Сергій Веремеєнко, для них організують невеликий концерт, а також безкоштовне відвідування Коблевського дельфінарію та аквапарку. Всього десантники проведуть на курорті п’ять днів.

Погодилися прийняти у себе відважних бійців 11 баз відпочинку різної форми власності. Підприємство-перевізник також відгукнулося на ініціативу — родини військовослужбовців мали змогу дістатися до місця відпочинку  безкоштовно. Як повідомив заступник командира 79-ї бригади підполковник Іван Савка, десантникам надали відпустки на 10—25 днів. «Ми впевнені, — зазначила заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Оксана Янішевська, — що після того страхіття, яке пережили наші бійці, вони мають відпочити зі своїми родинами. Сподіваюсь, що ці відпустки вони пам’ятаютимуть. А повертаючись у зону АТО, — згадуватимуть щасливі хвилини, проведені з рідними, безумовно, повернуться додому з перемогою». 

Ольга ПОНОМАРЬОВА
для «Урядового кур’єра»