Як відомо, колектив Академії Військово-Морських сил ім. П. Нахімова навесні нинішнього року був передислокований в Одесу. Тому вже саме тут відбувався набір першокурсників. Шість десятків новоспечених слухачів 1 вересня розпочнуть навчання на новоствореному факультеті Військово-Морських сил Одеської національної морської академії. Про це йдеться в інформаційному повідомленні управління преси та інформації Міністерства оборони України.

Також за результатами відбору однострої курсантів ВМС одягнуть понад два десятки контрактників, серед яких четверо — учасники Антитерористичної операції на сході країни, а також майже двадцять вихованців військових ліцеїв. Нині першокурсники займаються у Центрі забезпечення навчального процесу Військової академії (м. Одеса) за програмою первинної військово-професійної підготовки.

Варто зазначити, що у зв’язку зі значним збільшенням державного замовлення на підготовку військових фахівців та обмеженим часом для проведення рекламної кампанії не вдалося на сто відсотків укомплектувати перший курс. Тому з 18 серпня проводитиметься додатковий підбір кандидатів на навчання на факультеті Військово-Морських сил Одеської національної морської академії.

В управлінні преси та інформації Міністерства оборони також повідомили про відбір з абітурієнтів до першокурсників в Житомирському військовому інституті імені С. П. Корольова державного університету телекомунікацій. Як з’ясувалося, найбільш активними учасниками вступної кампанії цього року були випускники ліцеїв з посиленою військово-фізичною підготовкою та військовослужбовці військової служби за контрактом, які вже навіть мають досвід участі в АТО.  За результатами вступної кампанії  відбулося завершальне засідання відбірної комісії, мета якого — рекомендувати до зарахування на навчання до військового вишу абітурієнтів.