ЛЮДЯНІСТЬ. Самка Б’юті та її тримісячний малюк із символічним іменем  Мир у Бердянськ  прибули з Донецька. Донедавна ці  афаліни були провідними артистами трупи морських тварин і разом із трьома іншими   представниками свого виду та морськими котиками  успішно  виступали  у тамтешньому дельфінарії на території парку ім. Щербакова.

Через воєнні дії їхнє життя опинилося під загрозою.

Дельфіни вже почали виступати в шоу. Фото надане автором

— Коли поблизу дельфінарію почали падати бойові снаряди, ми вирішили швидко вивозити наших підопічних у безпечне місце, — підтвердила представник дельфінарію Людмила Бойченко. — Спершу передбачали відправити п'ятьох дельфінів до  Харкова, де є умови для цілорічного утримання. Та саме через малюка Мира вирішили  його з мамою відправити до Бердянська, бо тривале транспортування їм могло зашкодити.

У дорозі дельфінів супроводжували тренер і лікар-ветеринар. Тварини непогано перенесли дорогу, без ускладнень минули всі блокпости.

Щойно прибувши,  Б’юті і Мир влилися у новий колектив,  успішно пройшли акліматизацію. І вже почали виступати в шоу разом з іншими дельфінами.

А восени, коли малюк трохи підросте, разом із мамою перебереться у харківський дельфінарій.