Україна планує спільно з експертами Європейського офісу боротьби з шахрайством (ОЛАФ) контролювати належне використання макрофінансової допомоги, яку надає Євросоюз на проведення реформ. Про це заявив журналістам у Брюсселі представник України при ЄС Костянтин Єлісєєв.

«Ми хочемо запевнити Євросоюз, що макрофінансову допомогу буде використано ефективно, належним чином і підконтрольно. Тому опрацьовуємо ініціативу щодо створення спільного з Європейським офісом боротьби з шахрайством бюро, яке моніторитиме використання європейських грошей в Україні», — розповів представник України при ЄС.

Дипломат також наголосив, що українська сторона прагне об’єктивно показати європейським партнерам перші результати реформ, здійснених за допомогою ЄС, повідомляє Укрінформ.

Крім того, наша країна пропонує ЄС надіслати на Донбас місію з оцінки ситуації для опрацювання питання про можливу безпекову місію Євросоюзу. «Ми запропонуємо надіслати оціночну місію Євросоюзу на Донбас, яка, на нашу думку, може сприяти підготовці належної позиції ЄС щодо можливої місії у рамках спільної політики безпеки та оборони», — уточнив Костянтин Єлісєєв.

Водночас він прогнозує, що процес підготовки такої можливої місії в рамках спільної політики безпеки та оборони ЄС буде складним і тривалим. «Місія ОБСЄ необхідна, але недостатня для забезпечення ефективної і повної імплементації мінських домовленостей», — додав український дипломат.