Війна диктує новий порядок життєдіяльності суспільства. Заради державних інтересів і безпеки кожного члена суспільства інколи варто відійти від усталених правил і норм, шукати спрощені механізми розв’язання наболілих проблем. Приміром, як цього вимагала ситуація з незареєстрованими ліками, конче потрібними нашим воякам на фронті. Віднині Міністерство охорони здоров’я України впродовж одного-двох днів погоджуватиме ввезення незареєстрованих ліків для потреб військових. Про це очільник відомства сказав в одній з телевізійних програм. За словами Олега Мусія, це питання обговорили під час зустрічі Президента з представниками міністерств та громадськості.

«Президент розставив правильні акценти щодо того, на які проблеми потрібно звернути увагу чиновникам, — зазначив міністр. — Завдання для МОЗ стосувалося перш за все дозволів на ввезення медикаментів для потреб військових. Парламент ухвалив два закони щодо особливостей ввезення медикаментів, у тому числі для зони АТО. У нас вже є законодавчі підстави для спрощення процедур. Сьогодні МОЗ отримало погодження від Мін’юсту і видало наказ про процедуру ввезення незареєстрованих в Україні лікарських засобів для потреб, які виникають під час надзвичайних ситуацій».

Олег Мусій пояснив, що за зверненням Міноборони МОЗ України і Держлікслужба впродовж одного-двох днів погодять ввезення виробів медичного призначення, ліків, аптечок, вакцин і нададуть відповідні документи та погодження. Митниця пропустить ці вантажі без будь-яких проблем. Мовляв, жодної бюрократичної тяганини не буде. Дозвіл надаватимуть на кожне конкретне ввезення для конкретних цілей, повідомляє прес-служба МОЗ.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»