До складу злочинної групи ввійшли четверо молодиків, один з яких до того ж неповнолітній. Жоден з цих любителів легкої наживи ніде не працював, зате хлопці розважалися в нічних клубах, а також підтримували стосунки із раніше судимими особами. 

У поле зору працівників правоохоронних органів ця група лиходіїв потрапила після того, як обікрала магазин з продажу металопластикових вікон і дверей у Теребовлянському районі. Тоді з каси зникли лише 400 гривень. Міліціонери розуміли, що злодіїв не цікавила така незначна сума. Річ була в банкоматі, вмонтованому в приміщенні торговельного закладу. Але «роздобути» гроші з електронного «гаманця» крадіям не вдавалося, двічі зривалися їхні вилазки.

Тоді квартет любителів легкої наживи вирішив на чорну справу поїхати в Козівський район. У селищі Козлів їм удалося-таки «болгаркою» зрізати задню стінку банкомата й витягнути звідси касети з грошима. За попередніми даними, отриманими з банку, там було майже 164 тисячі гривень.

Потім, за словами начальника обласної міліції Василя Облещука, металеві касети як речові докази вирішили викинути у ставок в селі неподалік обласного центру. Згодом зупинилися біля будинку організатора злочинної справи, трохи поділили гроші, а далі опинилися в гаражному кооперативі, де переклали мішок з викраденими гривнями в інший транспортний засіб. У такий спосіб хотіли убезпечити себе від викриття. Проте маскування були марними, адже за злодіями вже пильно стежили оперативники.

Затримали ж кримінальний квартет в одному із закладів громадського харчування, де крадії вирішили «обмити» вдалу вилазку. Під час санкціонованого обшуку в організатора злочинної групи — 28-річного тернополянина працівники правоохоронних органів вилучили поліетиленовий пакет, набитий купюрами. Серед вилученого також дві автівки: «джилі» та «фольксваген поло», які лиходії використовували для поїздок, газовий пістолет іноземного виробництва, знаряддя скоєння злочину — «болгарки» та лом, рукавички, маски, автомобільна радіостанція. Були у крадіїв і сучасні інструменти для розрізання металевих предметів, автономне газозварювальне обладнання.

Злодіям правоохоронці інкримінують частину третю статті 185 Кримінального кодексу України: крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище, або яка завдала значної шкоди потерпілому. Найімовірніше, група наразиться ще на одну кримінальну статтю, згідно з якою доведуть організованість. Поки що міліціонери проводять слідчі дії, тривають оперативні заходи.