На Вінниччині відбувся ХХІІІ обласний фестиваль творчості і талантів дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Повір у себе», який стартував ще 29 квітня  відкриттям в обласному краєзнавчому музеї виставки робіт усіх його учасників. Протягом двох тижнів відвідувачі експозиції мали можливість ознайомитися з понад півтисячею творів — це праці образотворчого, декоративно-прикладного мистецтва, вироби з паперу, дерева, дизайнові композиції з використанням природного матеріалу, м’які та плетені іграшки, одяг, листівки, прикраси, архітектурні композиції та літературні твори. Відвідувачі  виставки могли віддати свій голос за учасника, робота якого найбільше сподобалася.

Фестиваль  започатковано  1992 року задля розвитку творчих здібностей дітей та молоді з функціональними обмеженнями, самоствердження та реалізації талантів, сприяння їхній інтеграції в суспільство, привернення уваги громадськості до проблем дітей та молоді з інвалідністю. Його завданням є пошук інноваційних форм і методів роботи, спрямованих на активізацію життєвої позиції дітей та молоді з функціональними обмеженнями, розширення їх кола спілкування та ознайомлення з різними видами творчості. За час проведення в ньому взяли участь понад дві тисячі осіб.

Тож цьогоріч на фінальний етап фестивалю до обласного центру з різних куточків області завітали 115 учасників віком від 7 до 35 років, які мають особливі потреби. Талановиту молодь на найкращій сцені Вінниччини — в обласному академічному музично-драматичному театрі імені М. Садовського — вітали представники обласної влади. «Назва конкурсу підкреслює його суть: щоб реалізуватися, треба повірити в себе. Вам це вдалося — це величезна заслуга особисто ваша та ваших педагогів і батьків. Залишайтеся завжди впевненими в собі і будете досягати успіхів», — сказав, звертаючись до учасників фестивалю, заступник голови  облдержадміністрації Ігор Івасюк та побажав учасникам конкурсу та їхнім наставникам і рідним нових звершень і миру. 

Посадовці вручили 35-ти переможцям фестивалю дипломи, пам’ятні відзнаки та подарунки. Власне, у ході свята дипломи та подарунки отримали всі учасники, а дехто — і спеціальні призи від соціальних партнерів заходу.