Останнім часом Президент Петро Порошенко провів низку зустрічей та переговорів телефоном із главами держав і міжнародних організацій щодо ситуації на сході нашої країни. Так, під час зустрічі з Президентом Фінляндії Саулі Нійністьо він зокрема наголосив на важливості для України підтримки Фінляндії у непрості для нас часи. 

Петро Порошенко повідомив, що останній тиждень минув у важких переговорах щодо гуманітарної допомоги. «Вважаю великим успіхом, що завдяки нашій дипломатичній активності разом з лідерами Європейського Союзу ми змогли зупинити агресію», — сказав він і наголосив на важливості досягнутої домовленості про те, що гуманітарну допомогу координуватиме Міжнародний комітет Червоного Хреста. Що ж до української гуманітарної допомоги, то попри те, що нею опікуватиметься Червоний Хрест, немає гарантій її безперешкодного просування територією, яку контролюють бойовики.

Пан Нійністьо зазначив,  що президентство Петра Порошенка розпочалося в такі складні часи, які мало хто з президентів у світовій історії мав на старті. Він  з розумінням поставився до українських проблем. «У нас один сусід, — багатозначно сказав він. — Хочу запевнити вас та всіх українців, що маленька Фінляндія готова зробити все, щоб допомогти в цій ситуації, яку ми дуже добре розуміємо»,  — цитує його слова прес-служба Президента.

Петро Порошенко назвав важливим для нашої країни розгляд українського питання 30 серпня на засіданні Ради Європейського Союзу. Він готовий у разі запрошення від ЄС взяти в ньому участь для обговорення подальших шляхів виходу з небезпечної ситуації, в якій опинилася країна. Президент також подякував Саулі Нійністьо за запрошення відвідати Фінляндію після встановлення миру в Україні. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»