Генеральний секретар НАТО Андерс фог Расмуссен розповів про своє бачення того, яким насправді мав би бути «мирний план», запропонований президентом Росії Володимиром Путіним.

Про це глава Альянсу сказав перед початком саміту Альянсу у четвер в Уельсі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Щодо так званого «мирного плану». Хочу наголосити, що ми вітаємо усі зусилля для пошуку мирного вирішення кризи в Україні. Але, сказавши це, я хочу зазначити, що там насправді відбувається. Ми, на жаль, продовжуємо бути свідками втручання Росії у дестабілізацію ситуації у східній Україні. Ми продовжуємо закликати Росію вивести свої війська від українських кордонів, припинити потік зброї і бойовиків до України, припинити підтримку озброєних бойовиків і долучитися до конструктивного політичного процесу. Ось це буде реальними зусиллями для сприяння мирного вирішення кризи», – сказав Расмуссен.

Він наголосив, що цей «саміт в Уельсі буде одним із найважливіших в історії Альянсу, адже проходить у складній безпековій ситуації, коли на Сході Росія нападає на Україну».