Серед присутніх у великому залі Запорізької обласної державної філармонії — бійці 9-го полку оперативного призначення Національної гвардії  «Гепард», які донедавна захищали рубежі на підступах до Маріуполя. Нині у зв’язку з ротацією вони відпочивають у Запоріжжі.

У підрозділі лейтенанта Пипченка служать хлопці з Черкаської, Чернівецької, Житомирської, Запорізької  та інших областей країни. Їм довелося сповна відчути всю небезпеку перебування на  передовій. А ось на концерт класичної музики вони потрапили вперше.

Генеральний директор філармонії Ірина Конарєва і художній керівник Ольга Бежинар сердечно зустріли хлопців, підготували для них кращі місця в партері. Кожному подарували програмку концерту, на якій по завершенні виступу залишила свій автограф незрівнянна Віоліна Петриченко.

На Заході її називають «видатною слов’янською піаністкою». А на Запоріжжі  — просто землячкою. Віоліна народилась у родині викладачів місцевого музучилища. Після закінчення Київської консерваторії стажувалася у вишах Веймара та Кельна (Німеччина). Нині з великим успіхом концертує в  Західній Європі, пропагує українську музику.

Видатна піаністка веде також активну волонтерську роботу. Зібрані від своїх благодійних концертів у Європі гроші надсилає українській армії.

У Запоріжжя приїхала з новою концертною програмою «Шедеври фортепіанної мініатюри».

У межах концертного виступу піаністки  волонтерська група «Запорізькі кікімори» організувала збір коштів на допомогу воїнам-захисникам.

— На цьому концерті нам вдалося зібрати суму, якої не вистачало для придбання тепловізора, — розповіла координатор групи Юлія Матвієнко. — Спасибі всім небайдужим — одну справу робимо.