Голова Держкомзему Сергій Рудик, який приїхав на Дніпропетровщину представляти свого ставленика Вадима Чувпила, зарахований до складу однієї з частин української армії в якості рядового бійця.

Він отримав засоби індивідуального захисту, повну екіпіровку, і в складі екіпажу патрульної машини відбув у супроводі військовослужбовців у зону антитерористичної операції, повідомив заступник дніпропетровського губернатора Геннадій Корбан.

«Для повсякденного носіння йому залишений його робочий дизайнерський костюм від «Corneliani». Наразі Рудик перебуває на території Донецької області. Точний маршрут екіпажу оголошувати заборонено. Після виконання завдання боєць Рудик продовжуватиме виконувати свій обов'язок перед Батьківщиною. Рудику роз'яснено його права та обов'язки, норми статуту в частині дисципліни і субординації», – зазначив він у коментарі Цензор.Нет.

За інформацією журналіста Сергія Лещенка, Рудик працював у команді Черновецького, а після Майдану пішов у владу за квотою «Свободи». «Рудик хотів призначити неугодного Коломойському керівника обласного управління Держкомзему, який працював у команді Вілкула... Щоб зупинити Рудика, Коломойський вирішив діяти знайомими методами, про які я раніше читав у протоколах за справою про замах на юриста Карпенка – Рудика викрали і відправили «добровольцем» у зону АТО», – написав він у своєму блозі.

Лещенко наголосив, що Коломойським також рухають політичні мотиви – мовляв, політикою в області можуть займатися лише люди, що отримали дозвіл. «Я був неправий, коли думав, що Коломойський після закінчення АТО стане викликом для Порошенка – гаранта Конституції. Він виявився ним вже зараз», – додає журналіст.

УКРІНФОРМ