Україна потребує активного залучення науковців до розгляду і дослідження проблем реформування державного управління, формування збалансованої етнонаціональної політики, а також інтеграції східних регіонів в українське суспільство. Про це віце-прем’єр-міністр Олександр Сич заявив у ході засідання Урядового комітету з гуманітарного розвитку під його головуванням під час розгляду питання щодо призначення грантів Президента України для здійснення наукових досліджень на 2014 рік.

Урядовець наголосив, що у процесі відбору кандидатів для надання державних грантів важливо керуватися актуальними потребами гуманітарної сфери і дотримуватися відповідної процедури. За результатами розгляду питання віце-прем’єр-міністр доручив Міносвіти наступного року подбати, щоб українські вчені мали змогу отримати гранти для здійснення наукових досліджень не пізніше початку 2015 року.

«Ми не можемо гарантувати збереження і розвиток наукового потенціалу нашої держави, якщо питання про надання грантів на дослідження у 2014 році розглядають за чотири місяці до його завершення», — цитує слова Олександра Сича прес-служба віце-прем’єр-міністра.

Серед іншого в ході засідання обговорювали питання призначення дворічних та довічних державних стипендій видатним діячам науки. Втім, ухвалення відповідного рішення було відкладено на вимогу віце-прем’єр-міністра у зв’язку з потребою докладнішого дослідження та обгрунтування досягнень претендентів, наданих Урядовому комітету експертною комісією Держінформнауки. 

Відділ новин
 
«Урядового кур’єра»