ЄВРОІНТЕГРАЦІЯ. Тбілісі та Євросоюз успішно завершили перемовини стосовно Угоди про глибоку та всеохоплюючу зону вільної торгівлі. Про це було оголошено на зустрічі у Брюсселі міністрів закордонних справ ЄС та країн Східного партнерства. Зона вільної торгівлі дозволить Грузії простіше продавати свої товари й послуги на ринку ЄС, а також підвищить безпеку грузинських споживачів. Говорить міністр закордонних справ Грузії Майя Панджікідзе:

«Угода дозволить Грузії стати частиною спільного європейського економічного простору. Це означає, що Грузія стане привабливою для іноземних інвесторів, тому що ті, хто вкладатиме кошти в Грузію, зможуть користуватися не тільки маленьким ринком Грузії чи регіону, але й ринком усього Євросоюзу».

Тбілісі прагне підписати з Євросоюзом угоду про асоціацію, а угода про вільну торгівлю є частиною цього документу. Брюссель уважає, що завершення переговорів про вільну торгівлю відкриває шлях до парафування угоди про асоціацію ЄС-Грузія на саміті Східного партнерства у листопаді у Вільнюсі.

 Copyright © 2013 euronews