Днями у центрі  Харкова одночасно розписалися 24 пари  молодят. Виїзна реєстрація  шлюбу називалася «Феєрверк любові», а кількість  охочих поєднати долі обрано не випадково: вона символізує вік незалежної України. І це не єдина родзинка унікального міського  свята. Його, як досягнення, внесли до  Національного реєстру рекордів України.

Церемонія одруження відбулася біля Харківського національного академічного театру опери та балету імені М. В. Лисенка. Сюди молодята приїхали на шикарних  лімузинах від  пам’ятника Тарасові Шевченку, де вклонилися Кобзареві та поклали квіти до його підніжжя. Пари по черзі ставили  підписи в книзі реєстрації, обмінювалися обручками і танцювали перший шлюбний танок під музику симфонічного оркестру. А потім за давньою слобожанською традицією випустили в небо білі кульки. Після урочистостей  молоді сім’ї  знову повернулися у сад імені Шевченка, де в спеціально відведеному місці висадили 24 молоді горобини. Так з’явився у Харкові ще один, поки що невеликий «Сад кохання».

До привітань  і побажань, які лунали у цей день від  рідних, близьких  і друзів,  приєдналася  й заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан.  Вона також побажала  їм любові і добробуту. 

Поки що це перше у Харкові масове весілля, однак  воно може стати  традиційним. Організатори планують проводити такі заходи у  місті щовесни. І обов’язково у травні.