Команда з Южного вперше в своїй історії стала чемпіоном України. Боротьби у фінальній серії баскетбольної Суперліги не вийшло. «Дніпро», що створив сенсацію у півфіналі, вибивши  з боротьби чинного чемпіона «Будівельник», як не старався, не зміг засмутити переможця регулярної першості хоча б раз. Після двох домашніх перемог (80:73, 87:61) южненці комфортно почувалися і на паркеті нового дніпропетровського Палацу спорту «Шинник», розгромивши молодий колектив Вальдемараса Хомічюса —  81:41.

«Хімік», який вийшов до фіналу вдруге в  своїй історії, зробив висновки з минулорічного програшу і водночас встановив унікальний рекорд, пройшовши чемпіонат без жодної поразки —  30 перемог у регулярній першості плюс 6 у плей-оф.

У заключному матчі «Дніпро» зміг нав’язати гостям боротьбу лише у першій десятихвилинці, після чого южненці без особливих труднощів довели гру до омріяної перемоги. Уболівальники дніпропетровців навіть жартома закликали вийти на поле  форварда футбольного «Дніпра» Романа Зозулю, який прийшов підтримати земляків-баскетболістів. Як відомо, він переніс операцію на коліні, тож до Неаполя не поїхав і найближчим часом  своїй команді не допоможе…

А радощам фанатів «Хіміка» не було меж.  Під їхні вигуки і гучні оплески першим Кубок над головою підняв капітан Сергій Попов. А найрезультативнішого гравця команди Карліса Муйжнієкса  в останньому матчі — американського захисника Дерека Нідема (14 очок) визнали найціннішим гравцем сезону.

Під час церемонії нагородили також кращих гравців чемпіонату: атакуючого  захисника  Рамона Мура та важкого  форварда Станіслава Тимофеєнка.

Раніше  бронзовим призером чемпіонату України-2014-2015 став київський «Будівельник»,  який  виграв серію в іншого столичного клубу БК «Київ» з рахунком 3:1.

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»