«Укртрансгаз» має намір до початку жовтня підготувати всі свої об’єкти до осінньо-зимового періоду.

Повний комплекс робіт з підготовки виробничих об’єктів газотранспортної системи України до опалювального сезону, крім об’єктів у зоні АТО, планують завершити своєчасно на початку жовтня, — йдеться в повідомленні прес-служби ПАТ «Укртрансгаз».

Станом на 27 серпня 2014 року  структурні підрозділи й філії «Укртрансгазу» згідно з планом-графіком виконали 8 з 15 запланованих комплексів ремонтних робіт. Зокрема в межах підготовки до опалювального сезону проведено капітальний ремонт 20 км лінійної частини газопроводів, виконано обстеження 1158 км трубопроводів, здійснено реконструкцію і ремонт 8 газоперекачувальних агрегатів і 245 газорозподільних станцій.

«Серед основних організаційно-технічних заходів, спрямованих на забезпечення стабільної роботи об’єктів ПАТ «Укртрансгаз» в осінньо-зимовий період, — закачування природного газу в підземні газові сховища, — нагадали у прес-службі компанії.

За оперативними даними Центрального диспетчерського департаменту «Укртрансгазу», в зоні проведення Антитерористичної операції призупинено роботу 18 газорозподільних станцій, 24 знеструмлено, відключено  ділянку магістрального газопроводу Амвросіївка — Горлівка — Слов’янськ, пошкоджену внаслідок бойових дій. 

Віталій ЮРКІВ
для «Урядового кур’єра»