ПРЕМІЯ. Як відомо, від 2009 року авторам, видавництвам та видавничим організаціям, які зробили значний внесок у популяризацію української книжки та розвиток вітчизняної видавничої справи, присуджується премія Президента України «Українська книжка року». Нині Державний комітет телебачення і радіомовлення почав прийом заявок для участі в такому конкурсі.

Як повідомив «УК» перший заступник голови цієї організації Анатолій Мураховський, заявки приймають до 15 листопада цього року разом із виданням за адресою: 01001, м. Київ, вул.Прорізна, 2, тел. 278-5953.  Заявка має містити інформацію про книжку, автора (співавторів)  твору, видавництво або видавничу організацію, тираж, анотації тощо.

Нагадаємо, що премія присуджується україномовним виданням у трьох номінаціях:

— за видатні досягнення в галузі художньої літератури — книжковому виданню творів класичної або сучасної української прози, поезії, українських перекладів художньої літератури;

— за вагомий внесок у розвиток українознавства — книжковому виданню творів, які формують знання про Україну, її народ, історію, культуру, науку, довідковому, енциклопедичному, краєзнавчому або картографічному виданню, виданню іншого твору  україністики;

— за сприяння у вихованні підростаючого покоління — книжковому виданню творів дитячої літератури, посібнику або підручнику для дошкільнят, учнів та студентів.