На Вінниччині за рахунок залучення французьких інвестицій збудовано новий завод зі збагачення каоліну. Його збудували у рекордно короткий час — роботи тривали з жовтня минулого року  по червень нинішнього.

Велику частку готової продукції завод відправлятиме на експорт, і це буде ще одне джерело надходження валютних коштів у країну. Також його робота сприятиме розвитку регіону: нині тут вже створено 30 робочих місць, а за збільшення потужностей підприємства  кількість працівників зростатиме.

Як повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, Франція має намір і надалі інвестувати кошти в економіку України. З 8 мільйонів євро, інвестованих у підприємство, 2 мільйони надано Державним банком Франції. Це доказ зацікавленості цієї  країни у розвитку зв’язків та співпраці з Україною.

Франція входить у п’ятірку держав, які найбільше інвестують в економіку області. Голова облдержадміністрації Анатолій Олійник сподівається на продовження плідної співпраці.

«Дуже важливо, що навіть у сучасних суспільно-політичних умовах Вінниччина демонструє стабільність у міжнародній співпраці. Запевняю, що ми максимально сприятимемо розвитку і цього, й інших підприємств з іноземними капіталовкладеннями. Нині беремо на себе зобов’язання: вирішити питання щодо газопостачання нового заводу», — зазначає керівник області.