Успішно завершився масштабний благодійний аукціон «Митці Сумщини — сумським військовослужбовцям», який відбувся на базі Української академії банківської справи НБУ. Основний підсумок —– зібрано майже 120 тисяч гривень, які використають на потреби земляків-військовослужбовців.

Ініціатором такого благодійного заходу стала Сумська організація Національної спілки художників України, яка безплатно передала 74 роботи спілчан, і група громадських активістів академії на чолі із Сергієм Тихенком — вони бездоганно організували і провели аукціон.  За словами  голови сумського осередку майстрів пензля заслуженого художника Івана Гапоченка, кожен спілчанин безплатно передав від однієї до п’яти робіт вартістю 1—2 тисячі гривень.Торги пройшли дуже швидко і результативно. Ще до їхнього початку третину картин викупили бліцметодом, тобто дорожче на тисячу гривень від встановленої ціни, виручивши понад 50 тисяч гривень.

Під час аукціону молоточок працював безперебійно. Окремі картини значно зросли в ціні, що дало змогу перевершити очікуваний грошовий результат.

Як сказав в. о. ректора УАБС НБУ професор Сергій Козьменко, колектив навчального закладу впродовж останніх місяців надав і продовжує надавати вагому допомогу військовому підрозділу сумчан, який несе службу в зоні АТО і має окремий шеврон академії. На потреби бійців викладачі й студенти зібрали й передали майже 300 тисяч гривень. До слова, і в проведеному аукціоні виш узяв найактивнішу участь, забезпечивши більш як 80% виручки. Найближчим часом відбудеться ще один художній аукціон, на якому картини запропонують не лише професійні художники, а й любителі малювання.