ПОДВІЙНЕ БЛАГО

Школа-табір «Гармонія» 22 роки піклується про дітей

Літня школа-табір «Гармонія», що в селищі Чинадійово Мукачівського району, незвичайна тим, що вона і оздоровлює, і творчо розвиває обдарованих дітей Закарпаття. Її очолює увесь час роботи директор місцевої дитячої школи мистецтв Михайло Фендик. Цьогоріч набрали для оздоровлення та розвитку творчих здібностей 90 дітей — переможців обласних, всеукраїнських та міжнародних творчих конкурсів. У таборі для них проводили майстер-класи відомі музиканти з гри на баяні, акордеоні, скрипці, віолончелі, фортепіано, духових інструментах — саксофоні, кларнеті, трубі, флейті та інших.

Серед них – заслужений працівник культури України Володимир Стегней, заслужений артист України Ференц Томич, Наталія Шіпош, Маріанна Сокач, викладачі Марія Лоскоріх, Сергій Крицький. Таку практику схвалюють як талановиті діти, так і їхні батьки. А як корисно дітям з районів і міст усієї області відвідувати уроки відомих викладачів!

У школі-таборі не гайнували можливостей і для цікавих подорожей, екскурсій. Це були захоплюючі мандри до гірської Рахівщини з відвіданням аквапарку у Тячеві, поїздки до оздоровчого комплексу із термальними водами в Косині Берегівського району, на водоспад Шипот та в інші місця. Чимало було інтелектуальних, творчих конкурсів, вікторин, розваг, спортивних змагань.

— Досвід і результати роботи цього табору, безумовно, заслуговують на увагу, — сказала голова обласної профспілки працівників культури Наталія Товтин. — Десятки його вихованців працюють у закладах культури і мистецтва області, України та за кордоном. Можливо, варто було б, акумулювавши кошти, створити на цій базі літню школу-табір для творчо обдарованих дітей з усієї країни та організувати роботу закладу у три зміни протягом усього літнього сезону.