Путінський конвой прямує на пункт пропуску на російсько-українському кордоні, що на українському боці підконтрольний бойовикам, передає УКРІНФОРМ.

Про це з посиланням на повідомлення низки журналістів у Twitter повідомляє «Слон».

«Ми прибули на поворот на Краснодон та Луганськ, Україна... Авангард російського гуманітарного конвою повертає туди», – цитує видання журналіста Guardian Шона Волкера, що перебуває у Каменськ-Шахтінську Ростовської області.

Як зазначає «Слон», дорога на Краснодон проходить через КПП «Донецьк» з боку Росії та КПП «Ізварине» – з України, яке останні місяці перебуває під контролем проросійських сепаратистів.

Водночас, за даними журналістки Financial Times Кортні Уївер, колону супроводжують військові вертольоти та допоміжна військова техніка.

Як зазначає «Слон», про можливість в'їхати на територію України через «Ізварине» раніше повідомляла низка ЗМІ. При цьому, як повідомила «Нова газета», прес-служба Південного митного управління заявила, що до 13:30 (за російським часом) четверга не отримувала офіційних документів відносно майбутнього перетину гуманітарним конвоєм кордону через КПП Ростовської області.