Кабінет Міністрів затвердив порядок виплати пенсій та надання соціальних послуг громадянам України, які проживають на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та в місті Севастополь і бажають отримувати пенсію відповідно до вітчизняного законодавства.

Підбиваючи підсумки засідання уряду в ході брифінгу, Міністр Кабінету Міністрів Остап Семерак заявив, що, відповідно до ухваленої постанови «Про затвердження Порядку виплати пенсії та надання соціальних послуг громадянам України, які проживають на території АРК Крим та м. Севастополя», затверджено процедуру розрахунку з громадянами України щодо їхніх пенсійних і соціальних виплат через поштові перекази української пошти.

Як передає слова Міністра Кабміну його прес-служба, ця процедура унеможливлює отримання російської та української пенсій одночасно.

«Уряд України, як і обіцяв, продовжує докладати всіх зусиль для забезпечення прав українських громадян на тимчасово окупованій території», — зазначив урядовець.

Окрім цього, Кабмін упорядкував процедуру реєстрації майнових прав на нерухоме майно, розташоване на тимчасово окупованій території АРК Крим та Севастополя, ухваливши постанову щодо «Питання державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, яке розташоване на тимчасово окупованій території».

Виконання реєстрації прав та вчинення всіх інших дій щодо нерухомого майна, яке розташоване на тимчасово окупованій території, покладено на органи державної реєстрації прав Херсонської та Запорізької областей. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»