Олександр ВЕРТІЛЬ,
«Урядовий кур’єр»

Голова Сумської ОДА Микола Клочко у складі урядової делегації відвідав Латвійську Республіку.

За його словами, робоча поїздка виявилася корисною і ефективною. Під час зустрічей з прем’єр-міністром, президентом Латвійської Республіки, представниками тамтешніх бізнесових кіл окреслено широке коло питань економічної співпраці між прибалтійською країною та окремими областями України, зокрема, Сумською і Чернігівською.

Нинішнього року виповнюється 150 років з дня відкриття залізничного сполучення між районним центром Ромни та латвійським містом Лієпаї. Так як одна з гілок залізничного маршруту Нового Шовкового шляху пролягає Сумщиною, то відродження магістралі може слугувати важливим стимулом для розвитку регіону і виробництва вітчизняної продукції, а ринки Європи, зокрема, Північної, стануть для Слобожанщини більш доступними.

Як повідомив Микола Клочко, бізнес-кола Латвії після презентації Сумської області висловили зацікавленість у співпраці, зокрема, щодо створення підприємств з переробки сільськогосподарської продукції.

Відповідно до цих намірів найближчим часом Посол Латвійської Республіки в Україні відвідає Сумщину для більш детального обговорення перспектив розвитку зовнішньоекономічних відносин.