Нинішнього сезону найважливішим стартом для представників королеви спорту стане чемпіонат Європи в Швейцарії. 12 серпня в Цюріху на стадіоні «Летцигрунд» розігруватимуться перші нагороди континентальної першості.

До складу збірної  України увійшли 68 спортсменів. Головні надії на медалі шанувальники легкої атлетики покладають на виступи вітчизняних зірок. Це, насамперед, чинний чемпіон світу в одному з найвидовищніших видів програми — стрибках у висоту — Богдан Бондаренко та його товариш по команді Андрій Проценко. У секторі для потрійного стрибка одна з фавориток — призерка чемпіонату світу та Олімпійських ігор Ольга Саладуха із Донецька. Серед претендентів на перемогу — нова рекордсменка України в метанні списа Ганна Гацько-Федусова, багатоборець Олексій Касьянов, а також жіночі естафетні команди  4х100 м та 4х400 м.

Нагадаю, що рекордсмен країни Богдан Бондаренко в секторі стрибків у висоту минулого місяця виграв усі турніри, в яких брав участь, — етапи Діамантової ліги в Лозанні і Монако та Гран-прі Угорщини.

Друге місце на престижному міжнародному турнірі в Люцерні посіла Ганна Гацько-Федусова, яка спеціалізується у метанні списа. Справжньою сенсацією став нещодавній виступ спортсменки на чемпіонаті країни. Показавши у найкращій спробі гросмейстерський результат — 67 метрів 29 сантиметрів, вона не тільки встановила новий рекорд України, а й домоглася другого показника сезону в світі.

Лідери української дружини — Богдан Бондаренко — Ганна Гацько-Федусова були включені в число претендентів на звання кращого легкоатлета Європи в липні за версією Європейської федерації легкої атлетики.

Валерій КАЛІНІЧ
для «Урядового кур’єра»