Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»

12 липня в Бразилії завершився 20-й ювілейний чемпіонат світу з футболу серед медиків. З-поміж 16 кращих збірних була й українська команда. Бразильський мундіаль завершився для неї достатньо успішно: наші лікарі здобули почесне шосте місце. Збірна гідно і на рівних відстоювала честь України на полях Бразилії, здивувавши рівнем гри.

А головним здобутком цьогорічного чемпіонату стало те, що World Medical Football Championship 2017 року пройде в Україні на головній спортивній арені країни — НСК «Олімпійський», повідомляє прес-служба спорткомплексу.

Вибір місця проведення наступних змагань відбувається шляхом голосування капітанів усіх 16 збірних після презентації своєї країни. Цього року українська збірна була в центрі уваги. Флешмоб на підтримку України, зворушлива презентація з живим українським співом і вишиванками на урочистій церемонії відкриття, гучна промова капітана збірної Миколи Шпаковського про події на Майдані і сьогодення України ще раз підтвердили міць, патріотизм та гідність української нації. Тому, за словами нашого капітана, йому не потрібно було докладати великих зусиль, щоб переконати присутніх — Україна гідна й готова прийняти світовий чемпіонат.

Окрім суто футбольних баталій, такий турнір включає і медичний форум, який сприяє обміну досвідом, медичними знаннями у форматі лекцій, а також комунікації в неформальній атмосфері між професіоналами iз спільним захопленням.

З технічної точки зору, головна футбольна арена України після проведення Євро-2012 повністю відповідає необхідним вимогам і готова прийняти такий чемпіонат на самому високому рівні. Варто зазначити, що НСК «Олімпійський» одним із перших став партнером національної збірної лікарів та всіляко підтримував її під час підготовки до турніру.