Літо — пора багатьох добрих і корисних справ. Проте в лиходіїв, виявилося, це ще також сезон крадіжок, зокрема велосипедів. Принаймні у Тернополі це вже відчули. Після того, як поцупили з десяток двоколісних машин, міліції вдалося-таки затримати двох підозрюваних. У протиправних справах, з’ясувалося, цей дует не вперше «відзначився». Обидва злодії по кілька разів уже побували на лаві підсудних, їх судили за майнові та  наркозлочини.

За словами начальника сектору зв’язків з громадськістю УМВС України в області Сергія Крети, зловмисники ніде не працювали, тож нічого кращого не придумали, як  цупити велосипеди. На недобру справу виходили  вночі. Двоколісні транспортні засоби крали зі сходових кліток, а також сушарень, куди проникали, ламаючи навісні замки. Доки мешканці міських багатоповерхівок бачили сни, спритники легко розрізали гострогубцями троси (єдиний засіб захисту, яким господарі обладнали свої велосипеди). В такий спосіб злодії за одну ніч викрадали здебільшого дві машини.

До міськвідділу міліції тим часом стало надходити дедалі більше повідомлень від потерпілих. Правоохоронці, вивчаючи ці матеріали, зауважили певні нюанси, які дали їм змогу зосередитися на версії, що такі злочини можуть скоювати одні й ті самі особи. Отож міліціонери розподілили місто на зони та щодня здійснювали нічні відпрацювання території. Вже за кілька днів оперативники взяли велозлодіїв «на гарячому».

Крадіями виявилися двоє  тернополян. Щоправда, поцуплене чуже майно лиходії не збували в Тернополі. Щоб не привертати до себе уваги, вкрадені велосипеди возили продавати до райцентру,  звідки походив один з лиходіїв.  Реалізувати ладні були лише за триста-сімсот гривень, тож покупці на такий дешевий товар знаходилися одразу. Виторг злодії витрачали на власні потреби.

Тепер щодо підозрюваних правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Триває досудове розслідування. Прикметно, що більшість з поцупленого міліціонери вже відшукали. Одразу по завершенні слідчих дій велосипеди повернуть власникам.