Синоптики прогнозують цього тижня підвищення температури повітря на всій території України, при цьому на півдні країни максимальна температура досягне 36 градусів. Про це на традиційному брифінгу повідомив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда.

«Погодні умови будуть значно спокійніші, ніж минулого тижня. Ми лише чекаємо на початку тижня у більшості регіонів короткочасні дощі. Вони не будуть настільки інтенсивними, як минулого», — уточнив фахівець. За його словами, значного підвищення температури повітря на всій території країни можна чекати 16—18 липня, коли припиняться опади. Температура повітря на сході країни досягне 23—28 градусів, на півдні підвищиться до 32 градусів, повідомляє УНІАН.

При цьому Микола Кульбіда зазначив, що з 15 липня підвищиться максимальна денна температура, досягнувши в усіх регіонах 27—32 градусів, а на півдні країни — 36 градусів. Водночас 19—21 липня синоптик прогнозує короткочасні дощі, за рахунок чого максимальна температура повітря може знизитися на 3—5 градусів.