ПРОТИДІЯ. Негайно розглянути ситуацію з порушенням прав споживачів на газовому ринку, перевірити економічну обгрунтованість цін і тарифів доручив Прем’єр-міністр Микола Азаров. НКРЕ ухвалила дві постанови для врегулювання порядку приєднання до газових мереж і оплати за це, а також встановила граничні ставки плати за стандартне приєднання до газових мереж на поточний рік.

«Із цього моменту ніхто не може вимагати від споживача платити більше», — наголосив Прем’єр. Насправді ж  від громадян вимагають значно більші суми за послуги і навіть за їх відсутність, коли йдеться про заміну опалювального котла. Прем’єр вимагає запровадити «гарячу лінію» для звернень громадян щодо таких зловживань і негайно реагувати на них, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Віце-прем’єрові Юрієві Бойку, профільному міністрові Едуардові Ставицькому, голові НКРЕ Сергієві Тітенку із залученням Антимонопольного комітету доручено негайно розглянути ситуацію з подібними порушеннями прав споживачів, вимогливо перевірити економічну об∂рунтованість цін і тарифів.