У білих халатах, із плакатами «Ми за мир!» прийшли позавчора до столичного Маріїнського парку на акцію з нагоди Міжнародного дня «Лікарі світу за мир» медики та волонтери, що рятували потерпілих під час подій на Майдані.

«Сотні українців нині гинуть, захищаючи територіальну цілісність своєї Батьківщини, боронячи Україну від кремлівської навали. Найманці Путіна вбивають і калічать наших чоловіків, жінок, дітей. Українські лікарі не виходять з операційних, проводячи надскладні операції. Надаючи допомогу на передовій, медики наражаються на смертельну небезпеку, отримують поранення, декотрі — гинуть. Московський агресор та його приспішники повністю ігнорують норми Женевських конвенцій щодо особливого статусу медичних працівників — терористи обстрілюють «швидкі», бомблять лікарні, вбивають медиків», — йшлося у відкритому листі українських медиків.

Фото Oлександра ЛЕПЕТУХИ

Міністр охорони здоров’я Олег Мусій запропонував російським лікарям «звернутися до пана Путіна, щоб він завершив неприкриту військову агресію проти України. Звертаємося також до всіх лікарів світу, аби вони своїм впливом на керівників держав, терористичних організацій посприяли, щоб у всьому світі припинилися військові конфлікти й ми могли допомагати нашим пацієнтам тільки в лікуванні їхніх хвороб, а не в рятуванні життя від амбіцій незрозумілих карликів та персон, які самі вочевидь потребують медичної допомоги».

…У небо злетіли символічні білі голуби. Так хочеться, щоб ця акція внесла свою лепту в те, чого ми щодня бажаємо одне одному й усій нашій країні, — в мир.